Nieuwe Prinsengracht 10 hs,  1018 XH  Amsterdam  Noord Holland

Gegevens

Vraagprijs k.k. :
Type woning:
Bouwjaar:
Internetsite:

€ 875.000,-
Benedenwoning
ca 1890


Klik op de tab fotos voor meer fotos!
Maximale hypotheek berekenen de scherpste rentes print pagina

Kenmerken

Status: Te Koop
Perceel (m2): 142
Woonoppervlakte (m2): 90
Inhoud (m3): 275
 
Aantal kamers: 4
VvE:
€184.00
 

Beschrijving woning:

Om de hoek van theater Carre en de Amstel, aan een rustige gracht, een benedenwoning in een eind 18e eeuws grachtenpand. Prachtig authentiek benedenhuis, 4 kamers, een weelderig groene tuin met veranda. Alle originele details zijn aanwezig. Voor de liefhebber.

Ligging. Gelegen aan een rustige gracht zonder doorgaand verkeer, maar nabij metrostation Weesperplein en doorgaande weg de Wibautstraat. Uitkijkend op de Nieuwe Prinsengracht en bijna uitkijkend op de Amstel. Op loopafstand van theater Carré, rivier de Amstel, museum Hermitage, Utrechtsestraat, Amstelplein (plantenmarkt), zoo Artis, de Hortus, Waterlooplein, Rembrandtplein en de Magere Brug.

Deze prachtige benedenwoning met tuin heeft een eigen voordeur (90m2 woonruimte, kelder niet meegerekend). De vier kamers op de begane grond hebben nog alle originele details. Er is een prachtig aangelegde tuin op het Zuiden (ongeveer 52m2), met een heerlijke veranda (9m2) langs de achterzijde van het huis en tevens een overdekte zithoek achterin de tuin (7,5m2).

Indeling. U komt binnen via de voordeur op de begane grond. De gang heeft een marmeren lambrisering en vloer. De tevens authentieke deur met gezandstraald sierglas brengt u in de centrale hal.

Links van de hal zijn twee deuren die toegang bieden tot de twee grote woonkamers. Tussen deze woonkamers zitten nog de fraaie originele en-suite paneeldeuren met de vier inbouwkasten. De woonkamer aan de grachtzijde is 5,40m x 3,45m en de eetkamer aan de tuinzijde is 5,65m x 3,45m. Deze kamers hebben een 3m hoog authentiek ornamenten plafond, een houten vloer en beide een originele zwart marmeren schouw. De kamer aan de tuinzijde heeft openslaande deuren naar de veranda met daarachter de tuin.

Twee slaapkamers (voor 4,95m x 2,43m en achter 3,56m x 2,43m) met houten vloeren en hoge plafonds. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een originele inbouwkast. De slaap/studeerkamer aan de tuinzijde heeft een vide, geschikt als 2 persoonsbed of opbergruimte. Aan de tuinzijde is er ook hier een deur naar de veranda.

De dichte keuken zit in het midden van het huis aan de tuinzijde. De oorspronkelijke keuken is nog aanwezig, maar keurig opgeknapt. In dezelfde stijl is een nieuw tweede aanrecht gerealiseerd, met daarin o.a. verwerkt de CV-ketel en de ijskast. Houten kastjes en granieten aanrechtblad. Aan de muur de originele witte tegeltjes. Vanuit de keuken is er een deur naar de veranda, met daarachter de tuin. Onder de keuken zit de provisiekelder.

De badkamer en WC zijn gesitueerd aan de rechterzijde van de hal tussen de twee slaapkamers in. De badkamer heeft een douche/bad combinatie en een wasmachineaansluiting. Er is een aparte WC, bereikbaar vanuit de hal.

Het huis heeft alle originele details die u kunt wensen. Alle deuren zijn oorspronkelijk (met uitzondering van één kastdeur). Ook de plafonds zijn overal 3m hoog en de originele ornamenten zijn aanwezig.

Er is een ruime gangkast in de hal en extra bergruimte op en onder de veranda.

Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

- Aanvaarding in overleg
- Gerestaureerd in 2004
- Erfpacht afgekocht tot 2081
- VVE-bijdrage van 184,- per maand
- Lood-/asbest- en ouderdomsclausule zijn van toepassing


Aanvaarding In overlegOnze tips


* Stuur deze advertentie door via e-mail
* Kan ik dit huis betalen?
* Maximale hypotheek berekenen!
* Vrijblijvend een aankoopmakelaar nodig?
* Snel uw huis verkopen voor slechts 169 euro?